Compagnie & Co

VZW Compagnie & Co is ontstaan in de wieg van het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijn).

Ongeveer vijfentwintig jaar geleden werd in de daklozenopvang ‘De Biehal’, gelegen in het gehucht Kattenbos, de aanzet gegeven voor een ontspanningsruimte voor mensen met een beperkt budget.
Waar het aanbod in het prille begin beperkt was, is het inloopcentrum gegroeid van een ontspanningsruimte naar een volwaardige ontmoetingsplaats voor iedereen.

Sinds het begin wordt Compagnie & Co vzw volledig gedragen door vrijwilligers, met de hulp van één betaalde halftijdse kracht.
Mede door onze sterke groep vrijwilligers is er in december 2017 besloten om een stap te zetten naar verzelfstandiging in de vorm van een onafhankelijke VZW.

Sinds januari 2023 zijn we een erkende Vereniging Waar Armen het Woord Nemen. Vanaf dat moment zijn er ook twee halftijdse beroepskrachten ter ondersteuning, waaronder een opgeleide Ervaringsdeskundige in de Armoede en Sociale Uitsluiting

De organisatie bestaat uit een Algemene Vergadering, een Dagelijks Bestuur, een kerngroep vrijwilligers en een aantal werkgroepen die activiteiten en feesten organiseren. Aan al deze onderdelen nemen maatschappelijk kwetsbare mensen deel.